Nyitókép: Peter_Horvath/Getty Images

Különleges toplistára került fel a magyar főváros

Infostart
2024. május 20. 07:15
Negyedmillió értékelés alapján Magyarország fővárosa a világ 10 legszebb autós bejárásra érdemes helye közé került, München, Zágráb, Fokváros és Bécs is mögöttünk.

A vezetés sajátos közlekedési forma, az autós viszonylag kötetlen útvonalon, a maga tempójában mehet, amerre akar, akár pusztán a táj, a környezet megtapasztalása céljából – ezt szem előtt tartva számtalan különböző lista is született már arról, hol, merre érdemes vezetni, ha a legszebb vidékeken, helyeken szeretnénk járni.

Most a DiscoverCars autókölcsönzési gyűjtőoldal állította össze a maga top 20-as válogatását, melyben az első tízbe került hazánk fővárosa – számolt be a vezess.hu. A lista nem önkényes, a szolgáltató több mint 50 ezer ügyfelének negyedmillió értékelését vette alapul, ráadásul tisztítva, országonként/területenként csak egy, minimum 500 értékeléssel rendelkező helyszínt beválogatva.

Az első kilenc település mind-mind alapvetően a természeti szépség, legtöbbször a sziklás tengerpart közelsége miatt került fel (az ausztráliai Hobart, Portugália, Görögország, az Azori-szigetek, Ciprus, Franciaország karib-tengeri szigete, Guadeloupe, a Kanári-szigetek) a listára, első komoly nagy/világváros Budapest lett a maga 10. helyével – olvasható.

A magyar főváros 820 értékelés átlaga alapján 8,81 ponttal zárt, az indoklásban a változatos építészetet, a Duna két partjáról a város másik felére nyíló kilátást, a budai hegyeket, a barlangokat sorolták, opciós programként pedig az egyórányira fekvő Tata meglátogatását, az Öreg-tó körbesétálását is felvetették.

Budapest olyan helyeket előzött meg, mint München, Zágráb, Szkopje, a dél-afrikai Fokváros vagy fővárosunk „nővére”, Bécs – teszi hozzá a vezess.hu, ahol a teljes 20-as lista is megtekinthető.