Nyitókép: Ujvári Sándor

Visszatért Budapestre Novák Katalin gépe

Infostart
2024. február 10. 13:37
Magyarországra érkezett a honvédség gépe, amivel Novák Katalin korábban Katarba utazott. Utána pedig a Sándor-palotába egy konvoj.

Az ADS-B Exchange adatai szerint a Magyar Honvédség HUAF122 jelű gépe magyar idő szerint szombaton reggel fél nyolckor felszállt Dohából és elindult Magyarország irányába - írja a 444.hu. Az útját Irakig követték a radarok, de a Flightaware-en továbbra is lehetett követni az útját, végül délután fél egy után nem sokkal szállt le a gép a ferihegyi repülőtéren.

Azt azonban egyelőre nem tudni, az államfő is a fedélzeten volt-e, de a lap szerint azóta egy fekete autókból álló konvoj is befutott a Sándor-palotába, bár azt nem tudni, ki ült a kocsikban.

Novák Katalin csütörtökön hagyta el az országot, hivatalos programja szerint vasárnapig lenne dolga a Közel-Keleten, aznap még Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel lenne tárgyalása.

Az államfőt azért érik heves bírálatok, mert kegyelmet adott tavaly áprilisban K. Endrének, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki arra akarta rávenni a pedofil igazgatóra valló fiatalokat, hogy változtassák meg vallomásukat.