Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Halálos fenyegetés árnyékában Szijjártó Péter - "Tutira nem lesz semmi gond"

Infostart / MTI
2024. január 29. 07:48
Most készítik elő Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij közelgő találkozóját.

Hétfőn találkozik Ungváron ukrán kollégájával Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a találkozó előtt azonban halálos fenyegetést kapott kárpátaljai útja előtt - írja cikkében a 24.hu.

A találkozóval az ukrán-magyar csúcsot készítik elő Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között.

A Szijjártó Péterhez elért fenyegetésben az állt, hogy "Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem".

Szijjártó Péter erre reagálva kijelentette, a fenyegetés nem válik valóra, és nyugtatgatta az érte aggódókat.

"Aggodalomra semmi ok, mert Kelemen atya írt sms-t, hogy a győri bencés rendház összes szerzetese imádkozik értem, úgyhogy tutira nem lesz semmi gond" - közölte a Facebookon.