Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megszavazták az autósok újabb sarcát a fővárosban

Infostart
2023. november 29. 11:36
Ahogy az várható volt, a Fővárosi Közgyűlésben szerdán döntöttek a budapesti parkolási zónák kiterjesztéséről.

Még több helyen kell fizetniük az autósoknak. Összesen négy kerület érintett, a IX., a XI., a XII. és a XIV., azaz Ferencváros, Újbuda, Hegyvidék és Zugló.

Az új parkolási körzetekről az Infostarton már többször beszámoltunk, és most ez lett végleges:

  • A IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel.
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út – Budaörsi út – Zólyomi köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület, beleértve a határoló utakat is, továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hosszát bevonják a „C” várakozási övezetbe.
  • A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlant (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átsorolják „B” várakozási övezetből „A” övezetbe.
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti területet bevonják a várakozási övezetbe.

A döntésnél hangsúlyozták, hogy az övezetek bővítését érintő kérelmek telítettségi vizsgálattal alátámasztottak, indokolt tehát a rendeletben való rögzítésük. A zónák közti átsorolásokat a kerületek által a parkolásüzemeltetés során szerzett tapasztalatok indokolják.