Nyitókép: MTI/AP

A magyar rendőrség is bejelentést tett a Hamásszal kapcsolatban

Infostart
2023. október 18. 13:28
Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros teljes területére. Korábban azt közölték, hogy betiltottak egy Hamászhoz köthető demonstrációt.

Budapest rendőrfőkapitánya október 20-án 12 órától 2023. október 21-én 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére. A rendőrségi honlapon azt írják, hogy a fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása.

A közlemény nem köti össze a két esetet, de ismét ez állhat a háttérben: a Hamász felhívásához köthető újabb gyűlést tiltott meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán. Erről azt közölték hogy "egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 20-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani."

A rendőrség a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § 1. bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné.

(A nyitóképen: palesztinokat támogató tüntetés résztvevői jelszavakat skandálnak az Indonézia déli részén lévő Mindanao-szigeti Cotabato városban.)