Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Rezsitámogatást ígér Budapest egyik fontos kerülete, már lehet igényelni

Infostart
2023. október 16. 16:55
Idén is igénybe vehetik az erzsébetvárosi rászorulók a havi rezsitámogatást.

Niedermüller Péter polgármester Facebook bejegyzésében jelentette be: október 1-től április 15-ig havi 15 ezer forintos rezsitámogatást vehetnek igénybe azok a pesterzsébeti lakosok, akiknek szüksége van rá.

Mint írja, tavaly arra készültek, hogy a rezsicsökkentés kormányzati eltörlése és az infláció sokak megélhetését és lakhatását fogja veszélyeztetni, ezért alakították át a szociális támogatási rendszert.

A polgármester szerint az előző fűtési szezonban több mint háromszor annyian kaptak rezsitámogatást, mint azt azt megelőzőben. Arra kéri az erzsébetvárosi polgárokat: ha van olyan ismerősük, aki anyagi gondokkal küzd, ajánlják figyelmébe az önkormányzati támogatást.

Tavaly novemberben írtunk róla, hogy akkor 9000 rezsitámogatási kérelem érkezett be a Fővárosi Önkormányzathoz, amely a kialakult energiakrízis miatt szeptemberben módosította a 2020 óta működő rezsitámogatási rendszerét, megemelte az igényelhető összeget. Akkor jövedelemtől függően évi 24-48 ezer forintot lehetett kérni. Akkor október első napja és november 15-e között 250 millió forintnyi kérelem érkezett be.