Nyitókép: Forrás: Facebook/Gyömrő Város Önkormányzata

Gyenes Levente húzott egy váratlant

Infostart
2023. szeptember 7. 09:03
Nem indul a 2024-es választásokon Gyömrő volt polgármestere.

„Ez egy nagyon hosszú folyamat, mindennek van eleje, közepe és vége, és itt az ideje, hogy az én politikai pályafutásomnak Gyömrőn vége legyen. Márciusban, amikor kiengedtek, a csapatomnak bejelentettem, ha szeretnék, a legjobb tudásom szerint végigviszem a ciklust, de

2024-ben már nem szeretném magam megmérettetni”

– fogalmazott Gyenes Levente a helyi televíziónak.

Az interjút kiszúró Blikk emlékeztet, hogy Gyenes Levente ellen tavaly szeptemberben látványos akció keretében indult eljárás. A NAV akkor a gödöllői villájára csapott le, s a hatóság egy videofelvételt is közzétett a polgármester elfogásáról, akinél több tízmillió forint készpénzt és egyéb értékeket foglaltak le. A gyanú szerint egy korábbi vállalkozás csalt az adóval, noha Gyenes tagadta, hogy a céghez bármi köze lenne. A letartóztatását március 9-én megszüntették.

A képet tovább árnyalja, és erről az Infostarton is beszámoltunk, Gyenes Levente, aki a várost egy kisebb megszakítással 2002 óta vezeti, és aki ellen több büntetőeljárás is volt és van, kellemetlen helyzetbe hozta a vasárnapi választás. Az őt támogató helyi tömörülés kikapott és ezért kisebbségben kerületben a testületben.

A politikus most arról beszélt még, hogy „eddig az én nagy szerelmem – és mondhatom, életem nagy szerelme – a városom, Gyömrő volt. Most a feleségem és a családom tagjai, akikkel a legtöbb időt szeretném tölteni – tette hozzá Gyenes, aki májusban az esküvőjéről is tett fel néhány fotót.