Nyitókép: police.hu

Megelégelték a halálos baleseteket Tihany kapujában, figyelmeztetik az autósokat

Infostart
2023. augusztus 20. 06:00
Megváltozott a forgalmi rend a Tihanynál, a Tihanyi bekötő úton augusztus 16-tól.

A rendőrség közlése szerint a balesetek megelőzéséért STOP táblát tettek ki a 71-es számú főútvonal és a 7117-es számú Tihanyi bekötő út kereszteződésében. Magyarán a Tihany felől érkezőknek mindenképpen meg kell állniuk.

fotó: police.hu

Legutóbb július 30-án történt itt halálos balestet. Egy személygépkocsi Tihany felől a 71-es főútra balra, Aszófő irányába kanyarodott, miközben összeütközött az Aszófő irányából Balatonfüred irányába menetrend szerint közlekedő autóbusszal.

A baleset következtében a személygépkocsi vezetője egy 25 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű utasa egy 27 éves nő szintén megsérült, őt a mentők a Veszprémi Csolnoky Ferenc kórházba szállítottak. Az autóbusz 20 utasából nem sérült meg senki.

A rendőrség kéri, aki a Tihany felől a 7117-es bekötőútról a 71-es számú főútvonalra kanyarodik, valamint a bekötőutat keresztező kerékpárúton halad, ne megszokásból, hanem a forgalmi változásoknak megfelelően, a közlekedési szabályok betartásával közlekedjen!