Nyitókép: MTI/Varga György

Személyeskedésbe hajló szakmai vita a volt és a jelenlegi államtitkár között

Infostart
2023. július 24. 06:25
Személyeskedésbe csapott át a vita a Facebookon a vasúti közlekedésről Vitézy Dávid korábbi és Nagy Bálint jelenlegi közlekedési államtitkár között.

Vitézy Dávidnak megártott a meleg...! Valószínűleg ezért felejtette el, hogy fél évvel ezelőttig ő felelt a közlekedésért! Nekünk továbbra is az utasok az elsők!” – írta posztjában Nagy Bálint. A napi.hu által észrevett posztban a jelenlegi közlekedésért felelős államtitkár nem indokolta meg mondatait.

Elődje, Vitézy Dávid közlekedési szakértő a poszthoz kommentelve szerénységet javasolt az államtitkárnak, „ha már látványosan omlik össze a vasúti közszolgáltatás idén nyáron - javaslom Államtitkár úr a kommentelés mellett tekintse meg csak a Mávinform mai posztjait.”

Vitézy Dávid emlékeztette az olvasókat, hogy korábbi posztjában is leírta: volt intézményrendszeri reformterv arra, hogy miként lehetne versenyt és ezáltal új járműveket hozni a regionális szolgáltatások ellátásába, aminek a végrehajtását éppen Nagy Bálinték állították le.

Az Infostarton a napokban számoltunk be arról, hogy augusztus 1-jétől az alábbi vonalakon szűnik meg a közlekedés:

38 Nagyatád – Somogyszob
47 Godisa – Komló
78 Balassagyarmat – Ipolytarnóc
89 Miskolc – Tiszaújváros
98 Abaújszántó – Hidasnémeti
103 Karcag – Tiszafüred
114 Mátészalka – Csenger
121 Mezőhegyes – Újszeged
125 Mezőhegyes – Battonya
146 Lakitelek – Kunszentmárton

A szaktárca szerint kényelmes autóbuszokkal pótolják a járatokat. Egész pontosan úgy fogalmaznak: Az érintett mellékvonalakon korszerű, légkondicionált autóbuszok kiszámítható és a korábbinál kényelmesebb eljutást tesznek majd lehetővé az utasoknak.