Nyitókép: police.hu

Megvan a holttest, nyomoznak a Tiszában elmerült lány ügyében

Infostart
2023. június 26. 18:08
Múlt pénteken egy testvérpár merült el a folyóban. A 11 éves kislány testvérét még időben megtalálták, testvérét nem.

Megtalálták a Tiszában elmerült 11 éves kislány holttestét a folyó tuzséri szakaszán - közölte Gál Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Ő az a gyerek, aki testvérével múlt pénteken tűnt el a folyóban. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az ügyet.

A Friss Média regionális online magazin információi szerint egy tizenegy és egy kilencéves kislány egy rokonukkal közösen ment el a Tisza benki szakaszához, amely kifejezetten veszélyes rész, mert a folyó mélysége a 25 métert is elérheti.

Az online magazin szerint a két lány nem tudott úszni, csak bokáig akart a vízbe menni, azonban a hirtelen merülő folyó elsodorta őket. Kész csoda lehet, hogy megközelítőleg egy kilométeren keresztül lebegtek a vízen, abban bízva, hogy kimentik őket.

"Nyugi, túl fogjuk élni, jönnek értünk!"

- állítólag ezt mondogatta a 9 éves kislány a nővérének, akivel kézenfogva sodorta őket a folyó.

A kilencéves gyermeket egy a tiszamogyorósi komp melletti kemping tulajdonosa mentette ki a vízből, viszont az idősebbik lányt már nem látta a folyóban. A férfit a záhonyi rendőrség értesítette a balesetről, aki azonnal csónakba ült, hogy megkeresse a lányokat - írták korábban.

A portál úgy tudja, gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik a rendőrség.