Nyitókép: Pexels

Szorongás – Fontos gyógyszer polca üres a patikákban

Infostart
2023. április 19. 07:02
A Rivotrilért hiába patikába menő szorongásos betegek pánikba eshetnek, az orvos jelenthet segítséget. Helyettesítő gyógyszer sincs - még.

A rtl.hu úgy tudja, sok beteg aggódhat amiatt, hogy december óta nem kapni a patikában Rivotrilt - az egyik legismertebb szorongáscsökkentőt. Van gyógyszertár, ahol már a helyettesítő gyógyszerből sincs.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet szerint a készítmény külföldi gyártóhelyén van probléma, 20 európai országban akadozik a szállítás.

Alekszovics Adrienn gyógyszertári szakasszisztens közölte, nem csak a Rivotril érintett, rengeteg olyan gyógyszerkészítménnyel találkoznak, aminek a helyettesítőjéből sincs.

Van fény az alagút végén, ugyanis van hely már, ahová elkezdett csordogálni a Rivotril, de a szállítás merőben bizonytalan, ráadásul azt sem tudni, mi okozza a hiányt.

A patikai dolgozók nyakába szakad ugyanakkor, ha a szorongáscsökkentő hiányával szembesülő betegek megtudják, nincs a gyógyszerükből, többször alakult már ki pánik. Az orvostól minden esetben érdemes egítséget kérni.