Nyitókép: Lázár János/Facebook

Titokban ellátogatott Lázár János Karácsony Gergelyhez

Infostart
2023. március 22. 15:48
A miniszter szerint ő nem Budapest-ellenes, csak épp vidékpárti.

Interjút adott a csütörtökön megjelenő Mandinernek Lázár János építési és közlekedési miniszter, megjelenés előtt azonban a Mandiner portáljáról már kiderültek részletek.

Az interjúban a tárcavezető elmondta, tavaly novemberben a sajtó kizárásával ellátogatott Karácsony Gergely főpolgármesterhez, és nyomatékosította neki, hogy "ha van értelmes kezdeményezés", lehet rá számítani.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (j) és Karácsony Gergely főpolgármester az M3-as metróvonal újabb két állomásának az átadóünnepségén a felújított Arany János utcai állomásán 2023. március 20-án. Átadták a budapesti 3-as metró megújult Arany János utcai és Nyugati pályaudvari állomását; a felújítás költségeinek hozzávetőleg kétharmada uniós, egyharmada pedig hazai forrás. MTI/Mónus Márton

"Áttekintettük a város és a kormány ügyeit, továbbá azokat az ígéreteket, amelyeket korábban Vitézy Dávid államtitkár vagy minisztertársaim tettek az uniós források felhasználása kapcsán. Ezeket természetesen be fogom tartani" - fogalmazott

Hogy miért tartották titokban a találkozót, arról azt mondta, nem akartak "show-műsort".

A főváros "sarának" tartja, hogy nincs befejezve a Biodóm, de egyeztettek a Lánchíd ügyében is.

A jövőben egy munkacsoport folytatja a kettejük közti munkát, 2-3 havonta találkoznak.

A Vitézy Dávid által vizionált Duna-alagútból azonban - mint jelezte - nem lesz semmi, mivel "másnak az a problémája az országban, hogy miként jusson el a lakhelyétől harminc kilométerre lévő kórházba, iskolába vagy járási központba".

Nem Budapest-ellenesnek, hanem vidékpártinak tartja magát.