Nyitókép: Pixabay

Panaszkodik a Budapesten hoppon maradt patkánymentesítő cég

Infostart
2023. március 12. 11:56
A helyzet romlását sikerült megállítani – amit néhány kerületben a Főváros által elrendelt intenzív irtási program is segített 2019-ben – majd fokozatosan javítani tudtunk a körülményeken - írja az ezzel korábban megbízott cég a közleményében. Ezúttal nem ők nyertek.

A munkánk 2018-as megkezdésekor a fertőzöttség mintegy ötszöröse volt az elvártnak, a lakosság joggal panaszkodott a kialakult állapotra. Az igazolt patkányfertőzések az első hónapokhoz képest mostanra mintegy 70%-al csökkentek - olvasható az RNBH Konzorcium közleményében.

Statisztikát is sorolnak. Eszerint míg 2020-ban még éves szinten 11.000, 2022-ben már csak 8.600- lakossági bejelentéssel kalkuláltak, míg az azóta regisztrált tényadat ennél is jóval alacsonyabb, alig haladja meg a 6.000-et, azaz havi átlagban

500 helyszínre vonatkozó bejelentéssel kell számolni

(ez öt évvel ezelőtt 1.000-1.500 között mozgott).

2021-ben nyílt közbeszerzési eljárás keretében újabb két évre megbízást kaptunk a patkányirtási feladatokra, azonban idén nem jártunk sikerrel, a korábbi vállalkozó vezette konzorcium ajánlatát nyilvánították nyertessé.

A tevékenységünk március 10-el lezárult. Büszkék vagyunk rá, hogy kollégáink úrrá tudtak lenni a fővárosi „patkányhelyzeten”, elfogadható, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően alacsony fertőzöttségi szinten tudjuk átadni a tevékenységet - fogalmaznak.

A fővárosi patkányhelyzetről 2021 őszén írtunk utoljára egy akkori kúriai döntés apropóján.