Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiválóan érzi magát, de most így jó neki - hivatalosan is távozik Pásztor Béla

Infostart
2023. február 21. 13:01
Ahogy azt a múlt héten megírtuk, 58 év után lemond posztjáról Magyarország legrégebb óta hivatalban lévő polgármestere. Veresegyház vezetője február 28-ával távozik.

A február 27-én 85. életévét betöltő polgármester lemondólevelét a testületi ülésen Kosik József alpolgármester olvasta fel.

A települést 1965. szeptember 1-jétől tanácselnökként, majd 1990. október 12-től polgármesterként irányító Pásztor Béla, aki függetlenként tevékenykedett, a levélben a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján nyilatkozik arról, hogy a város polgármesteri tisztségéről "február 28. napjával bezárólag" lemond.

"Veresegyház fejlődéséért végzett munkájukhoz a képviselő-testület minden tagjának további erőt és egészséget kívánok" - tette hozzá.

"Olyan helyről távozom, amelyet végtelenül szerettem" - fogalmazott. Az Infostart úgy tudja, hogy Pásztor Béla

remek fizikai és egészségügyi állapotban van,

de nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, mondjuk azért mert elfelejt valamit, hogy az kellemetlen legyen számára. Úgy értesültünk, hogy Pásztor Béla már szeptember óta fontolgatta ezt a döntést.

Veresegyház önkormányzatának közleménye szerint a polgármesteri tisztség betöltéséről időközi polgármester választáson, várhatóan 2023 májusában dönthetnek a település lakói.

Az új polgármester megválasztásáig a főállású alpolgármester, Cserháti Ferenc látja el a polgármesteri feladatokat.