Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Visszamenőleges hatállyal neveztek ki helyettes államtitkárt

Infostart
2023. február 17. 11:36
Horváth Viktor az energiaügyi minisztériumban kapott új megbízatást. Vaskuti István a Nemzet Sportolója lett.

Orbán Viktor az energiaügyi miniszter, Lantos Csaba javaslatára a tárca helyettes államtitkárává nevezte ki Horváth Viktort. A kormányfő döntése visszamenőleg, február 15-étől hatályos - derült ki a Magyar Közlönyből. A névazonosság alapján a 24.hu azt írta, a tárca hidrogéngazdaságért felelős főosztályvezetője lépett előre.

Most vált hivatalossá az is, hogy Vaskuti István is a Nemzet Sportolója lett. Orbán Viktor megismerve és tudomásul véve a Nemzet Sportolóinak javaslatát az olimpiai bajnok kenus részére a Nemzet Sportolója címet és az azzal járó életjáradékot adományozta.

A Nemzet Sportolói múlt szerdán közölték, hogy a 67 éves volt kenust javasolják új tagnak a 12 fős társaságban, amelyben a birkózó Varga János decemberi halálával üresedett meg egy hely.

Kajak-kenu versenyző még nem volt a Nemzet Sportolója.

A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet játszott a hazai sportéletben.

A Nemzet Sportolója jelenleg:

Vaskuti István, Balczó András, Jónyer István, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Faragó Tamás.