Nyitókép: Rosta Tibor

Már mobilról is lehet egyetemre jelentkezni

Infostart / MTI
2022. december 23. 06:47
Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák jövő szeptemberben induló képzéseire - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, mától lehet jelentkezni a 2023 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A megújult felsőoktatási rendszer részeként a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik meg.

A felvételi rendszer megújításának első lépéseként a 2023-as felvételi eljárásban már az intézmények dönthettek arról, hogy hol, mely szakokhoz kérnek emelt szintű vagy középszintű érettségit és milyen minimumpontszámot alkalmaznak szakonként.

Az idei évtől teljesen elektronikussá váló felvételi további újdonsága, hogy a kor igényeinek megfelelően a jelentkezők már mobil eszközről is jelentkezhetnek. Minden további részlet a felvi.hu-n található.

A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is.