Ismét embert gázolt a vonat - 6 nap, 7 halott a síneken

Infostart
2022. november 16. 13:42
Fótújfalu megállóhelynél elütött egy embert szerda délelőtt fél 11-kor a vonat. Az elmúlt 5 napban 7 ilyen baleset történt a vasútnál.

Vácról a Nyugati pályaudvarra 10.36-kor elindult S71-es vonat Fótújfalu megállóhelynél elütött egy embert - írja a Mávinform a közösségi oldalán. A helyszínelés végéig Fót és Csomád között nem közlekedhetnek a vonatok.

A két állomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon jelentősen meghosszabbodik a menetidő.

A hétvégén összesen három ember szenvedett halálos balesetet vasúti átjárókban. Péntek este a Monorról 18.37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés közelében. A baleset idején egyaránt jól működött a fény- és félsorompó - összesítette az eseteket a BudaPestkörnyéke.hu.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk hétfőn Tatán történt tragédia. A Sopronból Győrön át a Keleti pályaudvarra tartó Tűztorony InterCity gázolt el egy embert. Előtte nem sokkal Ajkán két ember veszítette életét a síneken.