Mazel Tov-val gratulált Orbán Viktor Magyarország barátjának

Infostart
2022. november 3. 20:19
Nehéz időkben erős vezetőkre van szükség . ezekkel a szavakkal gratulált Orbán Viktor Benjamin Netanjahunak.

Gratulálok a nagy visszatéréshez Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, Magyarország barátjának! - írta Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán.

Mint arról az Infostart is beszámolt a szavazatok 90 százalékának megszámlálása után már biztos, hogy kellő többséget szerzett a Benjámin Netanjahu vezette jobboldali Likud tömörülés Izraelben.

Mostanra megjött a végeredmény is. Teljes feldolgozottság mellett a Benjámin Netanjahu volt miniszterelnököt támogató jobboldali, ultranacionalista és ultraortodox tömbnek 64 képviselője lesz a 120 tagú izraeli parlamentben, a kneszetben. Ezzel a Likud vezetője meg tudja alakítani a választási kampányában ígért stabil, tisztán jobboldali kormányát. Jair Lapid hivatalban lévő miniszterelnök koalíciója 51 képviselői helyet szerzett.

A Likud gyors koalíciós tárgyalásokra törekszik a végleges eredmények nyilvánosságra hozása után a Haarec című újságnak nyilatkozó Likud-forrás szerint. A Vallásos Cionisták nevű vallásos pártszövetséggel, a keleti ultraortodoxok Sasz pártjával, és az askenázi ultraortodoxok Egyesült Tórapártjával kezdődnek majd a megbeszélések - közölték.

A hivatalos végeredményt jövő hét szerdán teszik közzé.