Nyitókép: Pixabay

50 ezer forintos szigor vár a terézvárosi kutyasétáltatókra

Infostart
2022. október 12. 13:50
Kemény pénzbüntetés vár mindazokra, akik zacskó nélkül sétáltatják házi kedvencüket. A polgármester tett erről bejelentést.

Kemény hangú Facebook-üzenetet tett közzé a terézvárosi momentumos polgármester. Soproni Tamás ígérete szerint november 1-jétől minden kutyasétáltató 5-50 ezer forint pénzbüntetésre számíthat, akinél nincs kutyaürülék felszedésére alkalmas zacskó.

"Ez a felelős gazdáknak természetes, a nem felelősöknek pedig nem megugorhatatlan feladat, hiszen a polgármesteri hivatal portáján és a köztisztasági cégünk telephelyén is ingyenesen adjuk a helyieknek a kutyapiszokgyűjtő zacskót" - érvelt az intézkedés betarthatósága mellett.

A kerület utcáin összesen 80 darab "dogboxot" üzemeltetnek, ezen kívül ingyenes szűrések és képzések is vannak, még a háziállatok ivartalanítása is ingyenes a rászoruló gazdáknak - a többi kerületinek ez féláron biztosított.

"Ezekért a támogatásokért cserébe elvárjuk, hogy senki se mocskolja össze a közterületeket" - zárja gondolatait a kerületvezető.

Az Agrárminisztérium által korábban közzétett információk szerint a koronavírus-járvány a kutyatartási kedv növekedését mutatta, ugyanakkor az ebtartók 84,7 százaléka nem törődik kutyája általános képzésével.