Nyitókép: Facebook/Kis Távolságok Városa

Új pihenőszigeteket hoztak létre Budapesten

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2022. október 11. 07:27
Új körút néven 10 úgynevezett parkletet, vagyis pihenőszigetet alakított ki Budapest hatodik, hetedik és nyolcadik kerületében a Kis Távolságok Városa Alapítvány, együttműködésben a Budapest Brand Nonprofit Zrt-vel. A helyszíneken koncertek is lesznek.

A hónapokkal ezelőtt a Kis Távolságok Városa Alapítvány által meghirdetett program arról szól, hogy a város másról is kell szóljon, mint a parkolásról, és a közterület rendkívül értékes, közösségi és zöldítési funkciókat is ki kell elégítsen – mondta Lajos Béla, az alapítvány kurátora.

"Találtunk egy olyan tengelyt a Nagykörút és a Kiskörút között, a VIII. kerületi Szentkirályi, a VII. kerületi Kazinczy és a VI. kerületi Székely Mihály utcában, ahol ezeket úgymond összeolvasva létrejön egy új körút, egy sétálótengely, ahol emberek találkozhatnak, beszélgethetnek, olvasgathatnak."

afoldgomb.hu

Az alapítvány júniusban indult az ötlettel a Budapest Tuning pályázatán és nyert, ennek köszönhetően – a Budapest Brandel együttműködve – megvalósítják az Új körút programsorozatot, ami október 7-én már el is kezdődött, és október 13-áig tart. Ekkor 10 parkolóhely funkciót vált a fent említett három utcában, és a helyükön úgynevezett parkleteket alakítanak ki. Ezek olyan, növényekkel körbehatárolt területek, amelyekben székeket, asztalokat helyeztek el, és várják a városlakókat, hogy próbálják ki a város ilyen formában történő, jó értelemben vett használatát. A parkletek a délutáni, esti órákban koncerthelyszínekké alakulnak át: számos művészt hívtak el, hogy ilyen formában is szórakoztassák a lakókat és a sétálókat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Új pihenőszigeteket hoztak létre Budapesten
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást