Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Szeged helyett Budapesten tesznek esküt a határvadászok – Orbán Viktor jelenlétében

Infostart
2022. szeptember 7. 18:29
Eredetileg arról szóltak a hírek, hogy péntek reggel Szegeden lesz az esemény és azon miniszterelnök is részt vesz majd. Ehelyett péntek délben és Budapesten lesz az eskütétel.

Hétfő délután jelent meg a hír, hogy Orbán Viktor péntek reggel Szegedre látogat a határvadászok ünnepélyes eskütételére. A hírt a miniszterelnök sajtófőnöke hírlapi kacsának minősítette, de kiderült, a tervek szerint valóban a városba látogatott volna Orbán. Hosszas huzavona után a rendezvényt végül lemondták, szerdán pedig az MTI agendájából derült ki: a rendezvényt Szeged helyett Budapesten, péntek reggel helyett péntek délben fogják megtartani – foglalta össze a történteket a Telex cikke.

Az új helyszín Budapest X. kerülete, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja. Ami nem változott: a tervek szerint

Orbán Viktor miniszterelnök fog ünnepi beszédet mondani az eseményen.

Botka László, Szeged polgármestere kedden a Telexnek adott interjújában cáfolta, hogy kacsa lenne a miniszterelnök pénteki, szegedi látogatása. A polgármesteri hivatal a rendezvény meghívóját is nyilvánosságra hozta, azon is az szerepelt, hogy Orbán Viktor fog beszédet mondani.

A Szeged területét érintő közterületi rendezvényekre engedélyt kibocsátó Szegedi Városkép Piac Kft. ügyvezetője is megerősítette, hogy szeptember 2-án érkezett hozzájuk egy igénybejelentés az illetékes megyei rendőrfőkapitányságtól, hogy szeptember 9-én, pénteken 10 órától 500 fő határvadász ünnepélyes eskütételére kerülne sor a Móra Ferenc múzeum előtti területen.

Tehát mint most kiderült, péntek délben Budapest lesz az eskütétel.