Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Maruzsa Zoltán kizárja, hogy a fűtési gondok miatt távoktatás lesz Magyarországon

Infostart
2022. augusztus 26. 08:16
Valahogy kompenzálni fogják az intézmények számára a megemelkedett rezsiszámlát.

Maruzsa Zoltán – a Hvg.hu cikke szerint – a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján elmondta, tisztában van a kormány azzal, hogy jelentős terheket okoz a megemelt rezsiszámla minden iskolának, de azt valahogy kompenzálni fogják számukra.

Ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a keddi Kormányinfón megkérdezték az iskolák várható rezsiköltségének emelkedéséről is, amire válaszul hangsúlyozta: abból indulnak ki, hogy a kórházakat, szociális intézményeket és iskolákat „mindenképpen, minden körülmények között nyitva kell tartani”. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy az iskolák fenntartója a magyar állam, amelynek akkor is fenn kell tartania ezen intézményeket, amikor a fenntartással kapcsolatos költségek emelkednek.

A köznevelésért felelős államtitkár kizártnak nevezte, hogy a fűtési költségek miatt távoktatást vezessenek be a küszöbön álló tanévben. Már csak azért is, mert a koronavírus-járvány idején elrendelt karantén alatt nem csökkent, hanem nőtt a gázfogyasztás az országban. Az intézmények helyett a családok állták a költségeket, ezt a kormány – az államtitkár szerint – nem engedheti meg.