Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

Sokan akarnak újfajta, egyedi rendszámot

Infostart
2022. július 7. 15:59
Szinte megrohanták az okmányirodákat azok, akik már az új formátumú, de egyedi rendszámot szeretnének. Az első napon a hivatalokhoz annyian fordultak, mint korábban egy hónap alatt.

Nagy az érdeklődés az új, négy betűből és két számból álló rendszámok iránt. Sokan szeretnék, ha egyedi lajstromuk már ilyen formátumú lehetne. Az Origo idézi a Miniszterelnöki Sajtóirodát, ahol arról számoltak be, hogy eddig hetente, az egész országban 35-40 kérelem volt egyedi rendszámtáblák iránt, az új formátum bevezetésének napján viszont majdnem 300 igényt nyújtottak be.

Az ezt követő napok számai ugyan csökkenő tendenciát mutatnak, de még így is meghaladják a régi típusú egyedi rendszámtábla igényléseinek heti átlagát. Július 4-én, hétfőn közel 100, július 5-én, kedden pedig közel 60 kérelem érkezett a hatósághoz.

A portál emlékeztet: az új rendszer elindulásával

változtak az úgynevezett regisztrációs matricák is,

amelyeket a szélvédőre kell felragasztani. A július 1-től kiadott matricákon nemcsak a grafika új, már QR-kód is szerepel rajtuk.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. bejelentette, hogy az utolsó, régi fajta rendszám a THW-647 volt, amelyet azonban már nem adtak ki, hanem a Közlekedési Múzeumba került. Itt őrzik az újfajta lajstrom első darabját is, az AAAA001-et.