Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (k), Pintér Sándor belügyminiszter (j) és Kiss Zoltán nb. vezérőrnagy, az AH főigazgatója (b) az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új székházának átadásán Budapesten 2019. szeptember 19-én (MTI/Máthé Zoltán)

Orbán Viktor feladatot adott a belügyminiszternek

Infostart / MTI
2022. június 27. 19:16
Új határvédelmi testületet szorgalmaz a kormányfő.

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője az azonnali kérdések órájában a migrációról azt mondta, jó lenne, ha a rendőrök nem azt az utasítást kapnák, hogy taxiztassák a migránsokat és sokszor az embercsempészeket vissza a szerb oldalra, hanem "minimum Ruandáig kellene őket deportálni". Ha a brit kormánynak van ehhez bátorsága, akkor legyen a magyar kormánynak is - tette hozzá.

Orbán Viktor válaszában kijelentette: nem tartható tovább, hogy háború van tőlünk keletre, s eközben a katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot és a rendőrök sem bírják sokáig, mert a családjaik mellől kell őket levezényelni és nem csak a pénzük kevés, a terhelés is nagy. Azt a feladatot adta ki a belügyminiszternek, hogy szeptemberre a rendőrség keretein belül működő, de nem rendőrökből és katonákból álló új testület álljon fel, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik - fejtette ki.