Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kiderült, mennyi rendszám áll most rendelkezésre

Infostart
2022. június 25. 06:30
A Miniszterelnökség és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerint is van elég tábla az átállásig.

A Totalcar a héten írt arról, hogy a nagyobb forgalmú okmányirodákban elfogytak a jelenleg használt, három betű és három szám formátumú rendszámtáblák. Vannak olyan kereskedések, amelyek a honosításra váró autókra már egyesével vadásszák össze a rendszámokat azokból a kormányablakokból, ahol még egyáltalán tudnak adni.

Júliustól lehet a hét karakterből álló rendszámokat kiadni. Ezek elvileg már rendelkezésre állnának, ám az autósok nem juthatnak hozzájuk.

A portállal a Miniszterelnökség sajtóirodája most azt közölte, hogy a fővárosi és megyei kormányablakokban folyamatos a rendszámtáblák kiadása, és azokból elegendő áll rendelkezésre a július 1-jei átállásig. Megnövekedett igény esetén azonnali rendeléssel, valamint más kormányablakból történő átcsoportosítással tudják biztosítani a folyamatos ügyintézést.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. is azt közölte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló készletek megfelelő biztonsággal nyújtanak hátteret az átállás időpontjáig. Jelenleg

a kormányablakok részére a szokásos heti készlet több, mint kétszerese áll rendelkezésre.

A tájékoztatás szerint a rendszer felkészült az új formátumra történő átállásra, az Okmányirodai, Kormányablak hálózatban már rendelkezésre állnak az új formátumú rendszámok a júliustól megjelenő igények kielégítésére.