Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a kormány megalakításáról egyeztetett – itt a névsor

Infostart / MTI
2022. május 11. 12:59
Tizenketten jártak a Karmelita kolostorban.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt - ismertette a sajtófőnök.

Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjújában arról beszélt, hogy május 20. és 30. között ismerteti az új kormány névsorát, és teljesen új struktúrában gondolkodik.

Az eddigi - jelenleg ügyvezető - kormányból nincs a képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Varga Mihály pénzügyminszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter. Szijjártó Péter és Varga Mihály az EBRD kormányzótanácsának marrákeshi ülésén vesz részt, ők az eddigi értesülések alapján folytathatják a munkát az új kabinetben is.

Orbán Viktor május 16-án teszi le a miniszterelnöki esküt.