Nyitókép: Annette Riedl/picture alliance via Getty Images

Jó tanácsok a húsvéti csokivásárláshoz - mitől lehet például szappanszagú?

InfoRádió
2022. április 9. 14:10
Ha szappanra emlékeztető illata van egy csokoládénak, akkor az azt jelzi, hogy túltárolt a termék – mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az, aki húsvét előtt körültekintőbb vásárlásra kér mindenkit.

A Nébhi régóta igyekszik a vásárlók figyelmét felhívni arra, hogy csak legális forrásból származó terméket vásároljanak. Olyan helyen tehát, ahol esetleg bizonytalannak érezzük a termék származását, semmiképp se vásároljunk – tanácsolta Pleva György. Árulkodó jelnek kell venni, ha gyanúsan olcsó a termák ára, vagy hiányzik a magyar jelölés, leírás.

Az édességeknél, különösen a csokoládéfiguráknál nagy figyelmet kell fordítani a minőségmegőrzési időre, nehogy több éves, túltárolt, lejárt terméket vásároljunk. Illetőleg arra is ügyeljünk, hogy milyen a termék külseje, illata, ugyanis a túltárolt (régi) készletek jellegzetes szappanszerű, úgynevezett terpénes illatot árasztanak magukból – hívta fel a figyelmet a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hatósági jó tanácsok a húsvéti csokoládé vásárláshoz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást