Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Völner-Schadl-ügy: három embert kiengedtek

Infostart
2022. március 25. 15:42
Hárman maradtak letartóztatásban, az egyikük Schadl György.

Három ember esetében megszüntették a letartóztatást Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György, a végrehajtói kar vezetőjének ügyében – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség rtl.hu-nak küldött tájékoztatásából.

A Völner-Schadl-ügyben összesen három személy van letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A legutóbbi tájékoztatás szerint február elején még hatan voltak letartóztatásban, három személy esetében azonban az ügyészség nem tartotta indokoltnak a kényszerintézkedés fenntartását, így megszüntették azt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint Schadl György a letartóztatottak között van, ezt korábban – az ügyészség indítványának megfelelően – május 8-ig hosszabbították meg. Azt nem árulták el az rtl.hu kérdésére, hogy ki a másik két fogvatartott. Korábban, amikor hárman voltak rács mögött, akkor rajta kívül a gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbert, valamint a végrehajtói kar elnökének sofőrjét tartották bent.

Február eleje óta egyébként tanúkihallgatások és folytatólagos gyanúsítotti kihallgatások történtek „További információ az ügyben a büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg nem közölhető” – írta a Központi Nyomozó Főügyészség.