Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Két államtitkár volt a legaktívabb, sokan némák maradtak - lista

Infostart
2021. december 29. 05:40
Az őszi ülésszak során 45 képviselő egyáltalán nem szólalt fel.

Ahogy tavasszal, úgy az őszi parlamenti ülésszakban is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára volt a legaktívabb – írja az Országgyűlés honlapján fellelhető összesítés alapján a Mandiner.hu. A KDNP-s politikus 88-szor kért szót, összesen több, mint négy és fél órát beszélt.

A második helyen a pénzügyi tárca államtitkára, Tállai András áll 44 megszólalással. A legjobb ellenzéki a 41 alkalommal felszólaló MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A jobbikos Z. Kárpáti Dániel, a KDNP-s Nacsa Lőrinc és Vejkey Imre, valamint az LMP-s Keresztes László Lóránt 40-40 felszólalással áll.

Orbán Viktor miniszterelnök 36 felszólalással a kilencedik.

A frakcióvezetők közül Keresztes László Lórántot a KDNP-s Simicskó István (13 felszólalás) és a jobbikos Jakab Péter (12 felszólalás) követi. Tóth Bertalan (MSZP) tíz, a párbeszédes Szabó Tímea hat, a Fidesz frakciót vezető Kocsis Máté három alkalommal beszélt. A DK-s Gyurcsány Ferenc egyszer kért szót a törvényhozásban ősszel.

A függetlenek közül Varga-Damm Andrea (15 felszólalás) és Bencsik János (11 felszólalás) volt a legaktívabb.

Az őszi ülésszakon 45 képviselő nem szólalt fel, köztük van az MSZP-s Tóth Csaba és Molnár Gyula, valamint a fideszes Bíró Márk és Farkas Flórián is.

Az egész ciklust nézve szintén Rétvári Bence a csúcstartó: 993 felszólalása meghaladta az 54 órát.