Karácsony Gergely szerint egy nyertese már van az előválasztásnak

Infostart
2021. szeptember 28. 21:24
Kedden 20 órakor véget ért az ellenzéki előválasztás meghosszabbított első fordulója.

A kilenc napos szavazási időszak hivatalosan 20 órakor ér véget, ám az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor már a sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat.

Hivatalos adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre. A résztvevők száma várhatóan 600 ezer körül lesz, kedd reggeli közlés szerint ugyanis addig 570 ezren voksoltak.

Az első fordulóban a 106 választókerület 253 egyéni jelöltjére és 5 miniszterelnök-jelöltre lehetett szavazni az interneten, illetve a nagyvárosokban felállított sátrakban.

A Facebookon a miniszterelnök-jelöltek közül Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Facebookon a szavazás lezárultával azt írta: az előválasztás első fordulójának nyertese a változás ügye, a demokrácia ügye, és bizonyosan vesztese ez a pöffeszkedő, úrhatnám hatalom.

Ahogy a főpolgármester, úgy Márki-Zay Péter is megköszönte a részvételt a szavazóknak és azoknak, akik részt vettek a lebonyolításban, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke egy videóban üzent. Szintén videót készített Dobrev Klára, aki a DK jelöltjeként indult és arról beszélt, hogy a magas volt a részvétel és az ellenzéki előválasztás felrázta az országot.

A momentumos Fekete-Győr András az ATV-ben szerepelt, erről osztott meg az előválasztás lezárulta kapcsán egy videót, amelyben elmondta: az eredmények szerdán már ismertek lesznek, és először a politikai közösségével fogják megbeszélni a továbbiakat.

A jobbikos Jakab Péter közösségi oldalára nem került fel cikkünk megjelenéséig az előválasztás lezárultával kapcsolatos bejegyzés.