Héttel kevesebben indulnak az előválasztáson

Infostart
2021. szeptember 10. 07:36
Végleges az ellenzéki indulók listája.

A 106 országos egyéni választókörzetben összesen 258 jelölt indul az előválasztáson – közölte a véglegesített adatokat a Népszava megkeresésére az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB).

Korábban összesen 265-en jelezték, hogy indulnak, de öten visszaléptek, ketten pedig nem adták le az egyéni képviselőjelöltté váláshoz szükséges minimum 400 támogató aláírást.

Szabó Gábor, a Jobbik Országos Választmányának elnöke, az OEVB soros elnöke a lapnak elmondta: az visszalépések után az érintett hét választókörzetben is legalább ketten indulnak majd

Az a hét elején derült ki, hogy a hét kormányfőjelölt-jelölt közül Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Fekete-Győr András (Momentum) adott le legalább húszezer aláírást, amiket már hitelesített az OEVB.

A Le az Adók 75%-ával Párt színeiben bejelentkező Ecsényi Áron korábban visszalépett, Pálinkás Józsefnek pedig nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírást, az Új Világ Néppárt elnöke Márki-Zay Pétert támogatja majd.

A választás első fordulója szeptember 18.-án kezdődik és egy hétig tart majd, a második fordulóra október 4.-10. között kerül sor.