Nyitókép: Facebook

Orbán Viktor: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány - videó

Infostart
2021. július 21. 10:31
A népszavazás öt kérdést tartalmaz majd.

Miután - a miniszterelnök megfogalmazása szerint - Brüsszel "megtámadta Magyarországot" a gyermekvédelmi törvény miatt ("a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az iskolákban, az óvodákban, a reklámokban és a médiában"), a kormány népszavazást kezdeményez gyermekvédelmi ügyben - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdai Facebook-videójában.

"Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli, sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami náluk már megvilágosult, az LMBTQ-propagandisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal" - indokolt a kormányfő.

A népszavazási kezdeményezés öt kérdést vonultat fel:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor emlékeztetett, öt évvel ezelőtt a népszavazás erejével egyszer már "sikerült megálljt parancsolni" a brüsszeli nyomásnak, "együtt újra sikerülni fog".