Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Bojkott, figyelemelterelés - reagált az ellenzék a gyermekvédelmi népszavazás bejelentésére

Infostart
2021. július 21. 13:16
Gyurcsány Ferenc személyesre vette a tónust, több párt arra buzdít, hogy hagyják az emberek figyelmen kívül az egész kezdeményezést.

Orbán Viktor szerda reggel ötkérdéses gyermekvédelmi népszavazás kezdeményezését jelentette be Facebook-oldalán.

Az ellenzéki reakciók széles skálán mozogtak az ügyben.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) budapesti főpolgármester azonnal bejelentett egy háromkérdéses népszavazási kezdeményezést Diákváros, sztrádakoncesszió és antitestszűrés ügyében.

"Az Orbán Viktor által bejelentett gyűlöletkeltő kamunépszavazással a kormány csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról" - ez már Fekete-Győr András Momentum-elnök reagálása, aki szintén a Facebookon osztotta meg gondolatait, ezek között hangsúlyozta, hogy a népszavazásra a helyes válasz a bojkott, a pride-ra viszont "mindenki menjen ki".

Lényegében

bojkottálná

a referendumot Jakab Péter Jobbik-elnök is.

Szerinte a gyerekek felhasználása "aljas propagandacélokra" nem más, mint egyértelmű terelés, miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit.

A DK elnöke,

Gyurcsány Ferenc azt kérte Orbán Viktortól, hogy "szórakozzon a felmenőivel", ne az országgal.

Az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté egyaránt arról értekezett a közösségi médiában, hogy a népszavazás egy végtelenül cinikus és felháborító figyelemelterelés a megfigyelési ügyről.