Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Térképen a magyarországi átoltottság megyei bontásban

Infostart
2021. július 13. 08:24
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón megígérte, hogy elküldik az adatokat, elküldték.

A 444.hu kérdezett rá a múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternél arra, hogy miért nincs adat arról, hogy melyik településen, járásban, megyében milyen az emberek koronavírus elleni átoltottsága, mert hogy ők a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kérték, de ott azt válaszolták, hogy ilyen adatsoruk nincs. Gulyás Gergely azt mondta, megyei bontásban van, és elküldik. A lap megkapta, és most közzé tette.

A térképen közölt adatokból kitűnik, hogy Budapesten a legmagasabb az oltottak aránya, egyedül itt van 60 százalék fölött (61,3), Pest, Vas és Fejér megye áll ezután a legjobban. A keleti régióban rosszabb a helyzet, Borsodban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 50 százalék alatt van az arány.

A lap emlékeztet, hogy az utóbbi hetekben lelassult az oltási tempó, most már naponta átlagosan kevesebb mint ötezren kapják meg az első adagot. Mostanáig a teljes népesség 57 százaléka kapott oltást, és bár sokáig második helyen álltunk Európában, egyre többen hagynak le minket. Mostanra Hollandia, Dánia, Belgium és Finnország is 60 százalék felett jár.