Nyitókép: Balogh Zoltán

Két év felfüggesztettet kapott a büntetőfékező Berki Krisztián

Infostart
2021. július 13. 11:35
Az ítélet nem jogerős.

Döntés született Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyében: a bíróság kimondta az egykori Fradi-vezér bűnösségét közúti veszélyeztetés és rongálás bűntettében. A kirótt büntetés két év szabadságvesztés, négy év próbaidőre felfüggesztve, illetve 2 évre eltiltották a vezetéstől – számolt be a Blikk.

Ismeretes, Berki Krisztián még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie. A buszban több mint 2,5 millió, Berki Krisztián bérelt Bentley-jében pedig több mint 14 millió forintnyi kár keletkezett. A vád közúti veszélyeztetés, az ügyészség 2 év 6 hónapot kért a celebre.

Az ütközéstől többen megsérültek: az ülő utasok közül volt, aki a földre esett, mások az előttük lévő kapaszkodórudakban ütötték meg magukat. Egy női utas előrelendülve, a kapaszkodórúd körül megperdült. De megütötte magát a celeb felesége is az autóban.

A Blikk beszámolója szerint az ügyész a perbeszédében azt mondta, hogy indokolt, hogy Berki letöltendő börtönre ítéljék: „A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta a vádlottnak, hogy megálljon, fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz. A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet” – fogalmazott.

Berki Krisztián az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát, és azt mondta,

nem érzi magát felelősnek, ezért kérte, hogy a bíróság mentse fel.

A bíróság ezután egy rövid szünetet rendelt el, majd két év börtönre ítélte Berki Krisztián, amit négy évre felfüggesztettek, emellett pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.