Nyitókép: A kivilágított pécsi tévétorony viharfelhőben 2019. május 5-én. MTI/Sóki Tamás

Kizárták az ellenzéki együttműködésből a pécsi polgármestert

Infostart
2021. június 25. 16:40
Kizárták a megyei jogúv várost 2019 óta vezető ellenzéki polgármestert, Péterffy Attilát a Mellár Tamás vezette Mindenki Pécsért Egyesületből. Ezzel Eger után a második ellenzéki polgármester került szembe az őt jelölő szervezetekkel.

Azt írja a Szabad Pécs, hogy a Mellár Tamás országgyűlési képviselő által vezetett Mindenki Pécsért Egyesület csütörtök esti éves taggyűlésén kezdeményezték Péterffy Attila helyi polgármester kizárását a szervezetből.

A Mindenki Pécsért Egyesület közleményét a Facebookon jelentették meg.

Az egyesület szerint a polgármester "a város érdekében, demokratikus módon, az átláthatóság teljes tiszteletben tartása mellett" nem sikerült a megfelelő szinten végezni a feladatát.

Az egyesület szerint Pécsett lehetővé vált, hogy a 26 fős közgyűlés mindössze 12 fő támogatásával bármilyen kérdést eldöntsön. A létrejövő frakciószövetség ugyanis szigorú frakciófegyelemben működik, és a 18 fős frakciószövetség 12 tagjának támogatása esetén fegyelmi szankciókkal bünteti a frakciószövetség azon tagjait, akik a közgyűlésben az így elfogadott állásponttól eltérően szavaznak.

A Mindenki Pécsért nevet a támogatásával elindult (2019) politikusok mostantól nem használhatják.