Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Új szakasz a magyarországi oltókampányban

Infostart
2021. május 17. 05:00
Azért van rá lehetőség, mert már akkora mennyiségű vakcina áll rendelkezésre itthon és mert a regisztráltak döntő többségét már beoltották.

Hétfőtől minden határon túl élő magyar felveheti Magyarországon az oltást, ha máshol ezt nem tudja, vagy nem akarja megtenni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

"Ha valaki a világ bármely pontján, Patagóniától Csíkszeredáig szeretné beoltatni magát, de ott ahol él, nem tudja, vagy jobban bízik Magyarországban, jöjjön ide Magyarországra. Regisztráljon az erre a célra kijelölt informatikai felületen, időpontot és helyszínt fog kapni" - mondta a kormányfő még pénteken - erre egy Facebook-videóval emlékeztettek vasárnap.

A regisztráció lehetőségéről a koronavírus-tájékoztató oldal napok óta hírt ad: a vakcinainfo.gov.hu oldalt lehet erre használni, már azoknak is, akik nem rendelkeznek magyar TAJ-számmal.

A vasárnapi adatok szerint a beoltottak száma 4 600 012 fő, közülük 2 701 789 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásra több mint 5 millióan regisztráltak, és 81 százalékuk meg is kapta azt.