Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ez történik, amikor "a villamos is aluszik" – videók

Infostart
2021. április 29. 20:56
A BKV vlogbejegyzésben mutatja be, hogyan készítik fel a további működésre az éppen pihenő Combinókat.

A nagykörúti 4-6-os Európa egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító villamosvonala. Az éjjel-nappali közlekedés ellenére a Combinóknak – mint minden villamosnak – időnként meg kell „pihenniük”. A BKV vlogja legújabb epizódjából kiderül, hogyan készítik fel munkatársaik a kocsiszínbe visszatérő villamosokat a másnapi forgalomba állásra, illetve milyen ellenőrzéseket végeznek el a járműveken.

A külső szemrevételezés egy Combino esetében kisebb túrával is felér, hiszen 108 méter körüljárni a teljes járművet, ennél hosszabb sétát csak a „hosszú” CAF villamos átnézése igényel. Talán sokan elgondolkodtak már a megállóba begördülő villamost nézve, milyen célt szolgál a villamosok oldalába épített homoktartály. A legújabb részből kiderül.

Buday Péter villamos jármű üzemviteli csoportvezető mutatja be az ellenőrzés folyamatát. Hogy miért pont egy Combinón? 11 éve ennek a típusnak az üzemeltetésével kezdte BKV-s karrierjét, és 5 évig foglalkozott napi szinten ezekkel a villamosokkal. Szakértelméhez kétség sem férhet, de elhivatottságához sem, hiszen munkájában a változatosság mellett azt szereti leginkább, hogy rendszeresen vezethet Combino villamost.

Korábbi videójukban a nézők megtudhatták, hogyan ellenőrzik a hajnali járművezetők indulás előtt autóbuszaikat.