Nyitókép: Mihádák Zoltán

Ismét át kellett élnie a szörnyűség pillanatait az újpesti rendőrnőnek

Infostart
2021. február 25. 13:15
Háromórás visszaemlékezésen van túl Szarvas Erika őrmester.

A rendőrnőt két hónappal az eset után tanúként hallgatták ki a késes ámokfutó halála kapcsán. Bár a támadó meghalt, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik nyomozás, hogy tisztázzák, mi történt pontosan – írja a Blikk.

Mint emlékezetes, tavaly december 24-én riasztás érkezett az újpesti kapitányságra, hogy egy zavarodott férfi erőszakosan veri, rugdossa egy társasházban a lakásajtókat. Lingvai Péter őrmester a társával, Szarvas Erikával érkezett a helyszínre, ahol a bedrogozott férfi rájuk támadt. Pétert életveszélyesen összeszurkálta, társa őt mentve agyonlőtte a támadót.

„A férfi az egyik lakásajtó előtt guggolt és ijesztő, artikulátlan hangokat adott ki. Péter felszólította, vesse alá magát azt intézkedésnek, de ő ennek nem tett eleget. Meg akartuk bilincselni, erre ellökte a társamat, majd a késével szurkálni kezdte” – áll a hős rendőrnő vallomásában.

„Összesen tizenegy lövést adott le Erika az ámokfutóra, ebből kilenc találta el a férfit. Csak az utolsó két lövés állította meg és tette ártalmatlanná a támadót” – nyilatkozta a Blikknek az őrmester jogi képviselője, aki jelen volt a kihallgatáson.

Borbély Zoltán azt is elmondta: szemmel láthatóan felzaklatta Erikát, hogy három órán keresztül a megrázó eset minden részletét fel kellett idéznie. Különösen a végkifejlet, amikor csupán karnyújtásnyira volt tőle az őrjöngő férfi, aki ráemelte a kését. Az ügyvéd szerint a rendőrnő nem akarta mindenáron kioltani a támadó életét, ezért eleinte nem létfontosságú szervekre célzott, de amikor már a saját élete került veszélybe, nem tehetett mást.