Nyitókép: Szent Margit Kórház

Váltás a Szent Margit Kórház élén

Infostart
2021. február 20. 16:01
Nagy Mihályt nevezték ki főigazgatónak.

A Szent Margit Kórház – amely január óta az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő tagintézménye – intézményvezetőjének Nagy Mihályt nevezte ki az Országos Kórházi Főigazgató február 20-val.

Az intézmény beszámolója szerint Nagy Mihály általános orvosi, ortopéd és traumatológus szakorvosi és egészségügyi szakmenedzseri diplomákkal rendelkezik. Egészségügyi vezetői tapasztalatait a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatójaként, a Mezőtúri Kórház Rendelőintézet és az Országos Sportegészségügyi Intézet orvosigazgatójaként szerezte. A Magyar Egészségügyi Menedzser Klub alelnöke.

Az eddigi főigazgató, Szentes Tamás 2020 januárja óta volt a poszton. Akkor Badacsonyi Szabolcs helyére került, akit az Emmi szerint a „biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében" váltottak le.

Szentes Tamást 2019 végén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet, valamint a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet menedzsmentjének fejlesztéséért felelős miniszteri biztosának is kinevezték, de 2020. júniusban visszavonták a kinevezést - írja a 24.hu.