Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újra lecsaptak a rendőrök a budapesti tüntetésen

Infostart / MTI
2021. február 1. 18:05
A Budapesti Rendőr-főkapitányság figyelmeztetésben részesítette a jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat. A szervezők bírságot kaptak.

A Hősök terére hétfőre bejelentett rendezvényt a szervező hivatalosan lemondta, de a közösségi médiában tovább buzdítottak a megjelenésre - közölte a rendőrség.

Az előző naphoz hasonlóan a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ezúttal is elsősorban figyelmeztetésben részesítették a jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat. A maszkhasználat szabályainak megsértése miatt hét résztvevővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, további 11 résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányág közigazgatási eljárást kezdeményezett.

A tüntetést a vendéglátóhelyek, szálláshelyek nyitvatartásáért tartották.

Frissítés: A szervező Le az Adók 75%-ával minipárt közleménye szerint a vasárnapi és hétfői esemény miatt eddig összesen 3,5 millió forintos bírságot kaptak: Ecsenyi Áront 2 millió forintra, testvérét Szilárdot, 1,5 millió forintra büntették. "Természetesen ez nem tántorít el minket, a határozatot meg fogjuk támadni, és további akciókat szervezünk. Úgy látjuk, hogy egyre többen állnak mellénk, még akkor is, ha sokan csak fotelhuszárok maradnak" – írták közleményükben.