Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A főváros megerősítette, 72 ingatlant értékesítene

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2021. január 21. 17:55
A megszorítások és a koronavírus okozta válság miatt a fővárosi önkormányzat 8,2 milliárd forint értékben 72 ingatlant szeretne értékesíteni, ezek között olyanok is vannak, amelyeket már korábban is árult a főváros – erősítette meg a sajtóhíreket az InfoRádiónak Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.

A Magyar Nemzet írt arról csütörtöki számában, hogy több mint 8 milliárd értékben, 72 ingatlant értékesítene a Fővárosi Önkormányzat. A napilap értesüléseit Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak megerősítette, magyarázatul pedig a kormányzati elvonásokat, a koronavírus-járványt, valamint a válságot említette, amelyek miatt a főváros a fizetésképtelenség szélére sodródott.

Mint fogalmazott, a 2021-es költségvetésben szereplők szerint – várhatóan a 2022-es is hasonló szellemben fog készülni – olyan ingatlanok, területek eladását próbálják végigvinni, amelyek nem szükségesek a közszolgáltatási feladataik ellátásában. „Valóban, ahogyan a Magyar Nemzetnek megválaszoltuk, a nyilvánosan olvasható ingatlanok listája valid.” Ezek között sok olyan található, amiket régóta hirdet egyébként a főváros, de ez idáig senkinek nem kellettek, ezért Kiss Ambrust meglepné, ha a felsoroltak mind eladásra kerülnének.

Egy–egy ingatlan esetleges értékesítését egyfelől örömként értékelnék, mert így lélegzetnyi időhöz jutna a főváros a működését illetően, másfelől azonban az általános főpolgármester-helyettes nem híve az ingatlanvagyon eladásának szinte semmilyen szempontból, de erre most a szűkös keretek miatt rá vannak szorulva – ismételte meg.

Jelenleg egyébként tizenhárom ingatlan pályáztatása zajlik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A főváros megerősítette, 72 ingatlan értékesítene
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást