Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új koronavírusos intenzív és rehabilitációs szárnyat adtak át a Korányi kórházban

InfoRádió
2020. december 4. 12:00
Kásler Miklós egészségügyi miniszter jelentette be, hogy 16 intenzív és 10 rehabilitációs ággyal új szárnyat létesítettek a Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.

A kormány az ősszel negyven kórházban indított el fertőtlenítést, takarítást – mondta Kásler Miklós. Több intézményben teljes felújítást végeztek, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben egy teljesen új intenzív terápiás részleget és egy rehabilitációs részleget alakítottak ki a koronavírusos betegek számára. Ezt egy szolgálaton kívüli épületszárnyban alakították ki.

A felújítás a kórház egyik, eddig használaton kívüli szárnyában 550 négyzetmétert érint, 360 millió forintot költöttek rá – jelentette be a miniszter. Négy intenzív helyiséget létesítettek négy-négy ággyal, a rehabilitáció pedig öt szobában két-két ágyon folyhat.

A beruházás részeként kicserélték az ajtókat, ablakokat és a burkolatokat, álmennyezetet alakítottak ki, felújították az elektromos hálózatot, klimatizálták a kórtermeket és megújultak az orvosokat, nővéreket kiszolgáló helyiségek is.

A felújított szárnyban már elvégezték a zárófertőtlenítést is, így már alkalmas a betegek fogadására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kásler Miklós az új covidszárnyról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást