Nyitókép: Facebook/Borbély Lénárd

Kórházba került a koronavírusos Borbély Lénárd

Infostart
2020. október 26. 10:00
Öt nappal ezelőtt számolt be pozitív teszteredményéről, most pedig arról, hogy romlott az állapota.

Csepel fideszes polgármestere a Facebookon azt írta, az állapota nem javult, csak napról napra rosszabb lett, ráadásul elég változó módon. "Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem. Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén-szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább. Szombat este óta szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kapok. A nővérek nagyon kedvesek és az orvosok is. Köszönöm nekik!"

Aki ezt nem élte át, az nem is nagyon tudja elképzelni, milyen érzés - illusztrálta állapotát a 39 éves politikus, aki saját bevallása szerint minden hétköznap sportol, sokszor hétvégén biciklizni jár, folyamatosan vitamint szed. A környezetében lévő Covid-19-betegek mind könnyedebben vészelik át a betegséget, sokkal idősebben is. "Ennek persze nagyon örülök! Azt viszont nem gondoltam volna, hogy velem ez történik. Tartottam a koronavírustól, de nem féltem tőle.

Arra kérek mindenkit, hogy tartson be minden kormányzati óvintézkedést, leginkább a saját érdekében.

Kerüljék el a zsúfolt helyeket, a testi kontaktust, ne menjenek tömegbe. Hordjunk maszkot és tartsunk távolságot. A személyes példám jól megmutatja, hogy a koronavírus nem válogat és főleg azt, hogy nagyon alattomos. A mielőbbi gyógyulás reményében, mindenki nagyon vigyázzon magára, a családjára, és vigyázzunk egymásra. Ez komoly felelősség!" - zárta sorait a Borbély Lénárd.