Nyitókép: https://www.treeoftheyear.org

Kaposváron még várnak a játszóterek újranyitásával

Infostart
2020. május 11. 07:28
A város felkészült a nyitásra, de megvárják a friss járványügyi adatokat.

Karbantartással és fertőtlenítéssel felkészültek a kaposvári játszóterek újranyitására, de a döntéssel megvárják az eheti járványügyi adatokat - jelentette be pénteki Facebook-videójában Szita Károly polgármester a sonline.hu beszámolója szerint. A város a megyék és a nagyvárosok fertőzöttségi adatait tekintve a lista utolsó harmadában van. Az élet és a munkahelyek újraindulásával párhuzamosan arra számítanak, hogy nőni fog a felügyeletre vitt gyermekek száma, ezért három új óvodát és egy bölcsődét állítanak be az ügyeleti rendszerbe.

Ha nem is tömegesen, de megjelent a munkanélküliség a városban, ám a beruházásokat nem leállítani kell, hanem felgyorsítani a munkahelyek megőrzéséért - közölte a polgármester. Beszámolt róla, hogy

a város által felkínált kedvezményekkel 30 vállalkozás élt.

Az önkormányzattól bérelt üzleteknek és vendéglátóhelyeknek adott kedvezmények a veszélyhelyzet végéig fennmaradnak, a teraszokra szeptemberig nem kell bérleti díjat fizetni.

A város költségvetését hátrányosan érintette a vírus, példaként említette, hogy a tömegközlekedés áprilisban 80 százalékkal esett vissza, ami 160 millió forint mínuszt jelent. Az önkormányzat jelentős tartalékkal vágott neki a válságnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!