Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A német érettségin is volt sportos és egészségügyes téma

Infostart
2020. május 8. 14:47
Az idei középszintű német írásbeli érettségin a hírek szerint a tavalyinál hosszabb szövegekkel kellett megküzdeniük a vizsgázóknak.

A középszintű német érettségi 180 perces és négy részből (olvasott szövegértési, nyelvhelyességi, hallott szövegértési és íráskészség) áll.

A vizsga első, szövegértéses feladatrészében a világ különböző részein élő diákok napi rutinjáról és egy különórák szervezéséről szóló szöveg mellett egy focistával készült interjúval kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk a németből érettségizőknek - írta az Eduline. A gyors értékelés szerint a mostani szövegek viszonylag hosszúak, míg tavaly 4, ezeknél rövidebb szöveghez kötődtek a feladatok. Az első részben az olvasott szövegértésre 60 percet, a nyelvhelyességre pedig 30 percet kapnak a diákok.

A negyed órás szünet után következő második részben a nyelvhelyességről szólóban egy ausztriai repülőtérről, a környezettudatos ruhagyártásról és -vásárlásról, valamint az egészségről, a rendszeres sportról szóló szöveggel kellett dolgozniuk a vizsgázóknak. Az oktatási szakportál megjegyzi, az utóbbi téma visszatérő elem az idei érettségin, az angol és a magyar feladatsorban is előbukkant.

Az érettségizőknek egy álláshirdetésre kellett levélben jelentkezniük, emellett reagálniuk kellett egy fórumbejegyzésre négy irányított kérdés alapján.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!