Nyitókép: Facebook/Enying Város Önkormányzata

Nem akasztotta meg az enyingi fejlesztéseket a járvány

Infostart
2020. május 3. 12:38
Bár egyes projekteknél lassabban haladnak a tervezettnél, több nagyléptékű beruházás megvalósításán dolgoznak a mezőföldi városban.

Befejeződött a városháza és a rendőrőrs épületének energetikai felújítása - mondta a feol.hu-nak Viplak Tibor polgármester. Lezárult az a 23 millió forint európai uniós támogatású projekt is, melynek eredményeként kívül-belül megújult a kabókapusztai művelődési ház.

Emellett a járvány ellenére is folytatódik számos megkezdett beruházás a városban, többek között a család- és gyermekjóléti központ felújítása Balatonbozsokon, illetve a Zöld város, Enying projekt központi részéhez tartozó kivitelezési munkák kapcsán is zajlik a közbeszerzési eljárás. Ugyan megkezdődött a tervezett kialakítása, de mivel a kivitelezés során felmerült akadály miatt tervmódosításra kényszerültek, a munkák kitolódnak.

A zöld város projekt kibontásával – a terület fejlesztésével, az átjárhatóság biztosításával, a városkép alakításával és formálásával, valamint a turisztikai vonz­erő fokozásával – összeköttetést teremtenek a Batthyány-kastély és a szőlőhegy (Öreghegy) között. Mindezt a 19. századi polgári hagyományok megidézésével, adaptálásával.

Zajlik a Nemzeti Sportközpontok enyingi tanuszodájának építése is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!