Nyitókép: BVOP

Az összes börtönt fertőtlenítik

Infostart
2020. április 30. 15:26
A magyar börtönöket eddig elkerülte a koronavírus fertőzés, a BVOP megelőző fertőtlenítéssel venné elejét annak, hogy megtörténjen a baj.

Valamennyi hazai börtönben teljes körű fertőtlenítését végez a büntetés-végrehajtás a következő napokban - adta hírül Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A közlemény szerint jelenleg nincs új koronavírussal fertőzött fogvatartott. Ez a BVOP szerint az eddig bevezetett megelőző intézkedéseknek és a helyzet kezelésére kialakított szakmai protokoll hatékonyságának köszönhető.

A most elrendelt intézkedés eredményeképp fertőtlenítik a börtönök bástyafala, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületeket, az őrzött területen belül található közlekedő utakat, a fogvatartottak mozgási útvonalaira, a sétaudvarokat, a sportudvarokat, a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatásra szolgáló épületek összes helyiségét és a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeit, azok berendezési tárgyait, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárművet is.

Ha a jövőben mégis előfordulna fertőzés, a humánjárványból adódó speciális feladatok elvégzésére a büntetés-végrehajtási szervezet egészségügyi szolgálata felkészült - hangsúlyozta a közlemény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!