Nyitókép: Pexels

Budapest-Szentendre: nagyon fontos örömhír a kerékpározóknak

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika
2020. április 1. 21:11
Nyárra véget érnek a 11-es út melletti megpróbáltatások, gyakorlatilag a Duna mentén lehet kijutni Budapestről Szentendrére, egy híd is épül, jól állnak.

Beemelték a helyére a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút 36 méter hosszú hídjának elemeit. A mintegy 5,6 kilométer hosszú út részben a meglévő nyomvonalat felhasználva, részben pedig új nyomvonalon készül, és összesen mintegy 1 milliárdba forintba kerül - mondta az InfoRádiónak Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

"Tavaly kezdődött a Budapestet Szentendrével összekötő kerékpárútnak az építése, ez egy rendkívül fontos beruházás mind a mindennapos kerékpározás, mint a turizmus szempontjából. Évtizedek óta nagyon sokan kérték, követelték, hogy rendbe kell ezt hozni" - mondta.

Látványos pillanathoz most érkezett a beruházás, magas dunai vízszint idején ugyanis a Dera-patak visszaduzzad, emiatt hidat kellett rá építeni.

A vonal a Duna partján megy végig, Szentendre határáig, nem kell behúzódni a 11-es útig, mint korábban.

Szentendrére érve egyébként kicsit torzó marad a kerékpárút, ugyanis - mint Révész Máriusz fogalmazott - Szentendre önkormányzata megakadályozta, hogy híd vezessen be a Szentendrei-szigetre.

A beruházás nyárra készülhet el - az út és a híd együtt. Az 1 milliárd forintos költségben már a területkiváltás is benne van.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Készül a Budapest-Szentendre bicikliút - Révész Máriusz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást