Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Koronavírus - fontos üzenetet küldött a magyar kormányhivatal

Infostart
2020. március 31. 13:40
A lakcímkártyákra vonatkozik, nem bírták a sok kérdést.

Mivel a kijárási korlátozás célja a társas érintkezések, közösségi találkozások számának csökkentése, az erről szóló kormányrendeletnek nem kizárólag a lakcímkártyán szereplő lakóhelyen vagy tartózkodási helyen lehet eleget tenni. Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt - hívta fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent hivatalos tájékoztató.

Nem szükséges új lakóhelyet vagy tartózkodási helyet bejelenteni, ha a kijárási korlátozás ideje alatt a bejelentett lakóhelytől, tartózkodási helytől eltérő címen, például albérletben, vagy hétvégi házban tartózkodunk.

A kormányhivatalok emiatt arra kérik a lakosságot, hogy ne keressék fel a kormányablakokat és okmányirodákat, hiszen ez csak újabb, fölösleges találkozásokat eredményezne, ami éppen ellentétes a kijárási korlátozás céljával.

Akinek mégis halaszthatatlan ügyintézni valója van, annak ismételten felhívták a figyelmét, hogy a kormányablakok, okmányirodák és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok kizárólag előzetes időpontfoglalással fogadnak ügyfeleket a járványügyi veszélyhelyzet idején.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!